Om mig

Jag heter Maria Palm

Här är jag och min hund Ninja. Vi bor i ett litet hus från 1898 som jag varsamt renoverat med linoljefärg och tapeter i gammal stil.

På tomten finns också ett ännu äldre hus, en enkelstuga från tidigt 1800-tal med breda skurgolvsplank och ett sotsvart tak i det enda rummet. 

 

Jag har alltid älskat hus, ville bli arkitekt som liten men hade inte tillräckligt med läslust så det fick bli dekoratörsutbildning i stället.

Senare fick jag dock möjlighet att jobba som byggritare och färgsättare vilket jag har stor nytta av idag.

 

Som 20 åring startade jag mitt egna företag, först som skylt och reklamfirma och sedan som möbel och dekormålare med verkstad och butik.

 

Jag är även utbildad konsult och lärare i klassisk feng shui vilket ju också handlar om hus, färg och form.

 

Våren 2011 startade Göteborgs universitet en ny utbildning vid Institution för kulturvård i Mariestad, Traditionellt byggnadsmåleri. För mig var det en självklarhet att jag skulle gå den. Det kändes som om jag hittat hem.

Som målare och byggnadsvårdare har jag nytta av det jag lärt mig i mina tidigare verksamheter. Känslan för färg o form, kunskapen om husets funktioner och uppbyggnad och inte minst ödmjukhet och respekt för samspelet mellan naturen, huset och människan.