Blogg

Oj vad tiden går... ett halvår sedan jag gjorde nåt här på min hemsida. Men jag får skylla på att jag har jobbat. Vi har renoverat ett trapphus. Det blev mahognyådrade dörrar och en grå marmorering nertill på väggarna. Ett rum i en stor herrgård vid Vättern har fått nytt utseende med vår hjälp. Bilder finns under fliken Limfärg. De senaste månaderna har vi målat nytillverkade dörrar och fönster till ett hus som bygg Saltsjöbaden.  Gediget gjorda i trä med äkta spröjs och med en isolerglaskassett i innerbågen. Jag tror det var över 500 små rutor att kitta! Snickeriet gjordes av Björn Nordberg i Vårgårda. (se länk nordbergs snickeri). Han är fantastikst duktig. (Bilder kommer). I dagarna har vi dragit igång ett riktigt spännande projekt. Vi ska restaurera 2 små pigkammare i ett översteboställe från 1700talet. Pappspänna taket, laga lerkliningen på väggen och restaurera den fantastiska schablonmålningen. Bilder kommer så småningom. Till sist så kommer en bild på golvet vi målade i det lilla torpet.

Det här golvet på vinden i det lilla torpet är gammat, torrt o flisigt. Skulle man behålla det som skurgolv så blir det många stickor i fötterna. Slipa det brukar inte heller bli bra för det är för sprött. Att måla däremot fungerar alldeles utmärkt. Vi kommer att måla 4 tunna lager med linoljefärg och då "binds" flisorna fast i färgen och det blir ett vackert och slitstarkt golv.

Här är en bild på hur golvet såg ut innan målningen.

 

Nu är vi igång med målning och tapetsering i ett gulligt litet torp. Vinden håller på att inredas och vi ska måla med linoljefärg o emultionsfärg. En stor murstock ska målas med limfärg och schabloneras. Golvet ska dekoreras med kompassros. 

Fältet ovanför dörrarna.

Väggfälten i Gustaviansk stil är nu färdiga i tid till familjens yngsta dotters studentkalas.